afstandhouder
afstandhouder frontbalk kleurschildering Informatie
naamlogo gea breeschoten     afstandshouder


Ik vind het fijn u hier te mogen ontmoeten !
Het geeft mij de gelegenheid u te vertellen over mijn werk en passie.
Een passie waarmee ik tien jaar geleden ben gestart nadat ik, na de geboorte van mijn drie kinderen, fotodocument ruimte kreeg om dat te gaan doen wat ik echt leuk vond.
Geboren en getogen in Veenendaal heb ik in mijn jeugd niets met mijn creatieve vaardigheid gedaan en ben na de middelbare school met een vakopleiding gestart.

Het schilderen leerde ik kennen door mijn ontmoeting met Esther Radius in Veenendaal, bij haar leerde het werken met olieverf.

Later kwam ik in aanraking met kunstschilder Wim Kroesbergen, bij hem ben ik begonnen met acrylverf wat mij ook eigenlijk beter lag.

Daarnaast volgde ik diverse workshops om mij in de techniek van het schilderen te verdiepen.
In de eerste jaren dat ik lessen volgde kreeg ik de ruimte om op zoek te gaan naar mijn eigen manier om mijn gevoel te vertalen in beeld en kleur.
fotodocument
Hier heb ik ontdekt dat ik bij een nieuw werk het liefste start vanuit een bewerkt, geprepareerd doek.
Door de bewerkte ondergrond ontstaat er vanuit het onverwachte een spanning die het werk ten goede komt en die ik gebruik om meer diepte in mijn schilderijen te creƫren.

Ik werk vanuit gevoelsbeelden die hoofdzakelijk abstract zijn met de leidende kleur rood als de verbeelding van passie en even kleurrijk als het leven.
Dit neemt niet weg dat ik het figuratieve of aan figuratie gerelateerde doeken zou schuwen. In tegendeel, er zijn zeker situaties of sferen die ik in het figuratieve beter kan verbeelden dan in het abstracte kleurgebruik.

fotodocument
Deze passie voor kunst heeft er voor gezorgd dat ik mij als vrijwilligster ben gaan inzetten voor de amateurkunst hier in de gemeente en me inzet in het bestuur van de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse tentoonstelling en de Kunstroute Veenendaal.

Door alle nieuwe contacten werd mijn nieuwsgierigheid gewekt om ook in het drie dimensionale vlak te gaan werken.

Uiteindelijk ben ik bij Frank Boogaard in zijn atelier gestart met de eerste stappen in het modelleren met was als basis voor een bronzen beeld.

Het is fascinerend om je gevoel om te zetten in een star materiaal.
fotodocument
Niet het modelleren, dat is een dynamisch proces, waar ik streef naar een strak, glad en evenwichtig abstract bronzen beeld.

Om uiteindelijk nadat het gegoten is te ervaren dat het ciseleren van het harde brons een prachtig ambacht is waarbij het kleuren van het bronzen beeld, het patineren, de kroon op een maandenlang proces is.

Wanneer het dan uiteindelijk op een sokkel staat te pronken is dat het mooie resultaat van een intensieve periode.
de kunst site van gea breeschoten
afstandhouder
Portretfoto Gea Breeschoten
afstandshouder
© 2016 - 2026 Gea Breeschoten pijl  
webdesign:   Frank Boogaard
afstandshouder
Gea Breeschoten is autodidact.
Schildert lyrisch abstract en surrealistische dorpsgezichten en soms realistische acryl schilderijen.
Is begonnen met olie op linnen.
Verdere informatie staat op deze pagina